24 Kasım 2013 Pazar

TAROT İLE İLGİLİ KİTAPLAR

TAROT KİTAPLARI

Tarot öğrenmek istiyorsanız eğer, doğru kaynaklar ile başlamanız gerekir. Bu yazımızda tarota başlamak isteyenler için tarotla ilgili yazılmış bazı kitapları tanıtmak istiyorum.

                       

Kitapta tarottaki kartların anlamlarını ve kartların verdiği tavsiyeleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Tarota yeni başlayanlar için kullanabilecek olan bu kitapta hem açılımları, hem kartların geçmiş ya da gelecek ile ilgili durumlarına göre verdiği tavsiyeleri anlatıyor.  Zaten Rezan Kiraz, Türkiye’de astroloji ve tarot denilince akla ilk gelen isimlerden.

                           


Okuduğum tarot kitapları içerisinde tarotu anlamamı sağlayan, üzerimde en çok etkisi olan kitaptır. Hajo Banzhaf, dünyada tarot konusunda otorite olarak kabul edilen bu alandaki önemli biridir. Yazarın en önemli özelliği, tarotu anlatırken farklı kaynaklardan yararlanması ve kitabına diğer tarot kitaplarına göre daha fazla bilimsel bir özellik yüklemesidir. Kitapta sadece tarot kartlarının açılımları verilmemiştir, aynı zamanda kartlar ile yapılabilecek farklı açılımlar anlatıldığı gibi açılımda kartların konumlarına göre verdikleri mesajların farklılığı da anlatılmıştır. Ayrıca her kartın anlamı; iş, aşk ve bilinç düzeyindeki anlamlarına göre açıklanarak tarot meraklılarını aydınlatacak bir özelliktedir. Tarotu daha iyi öğrenmek istiyorsanız kesinlikle ama kesinlikle okumanız gereken bir kitap.

                        


Tarot meraklıları için bir şaheser olarak gördüğüm bu kitabı, tarota yeni başlayanlara tavsiye etmiyorum. Bu kitabi doğru anlamak ve yorumlamak için daha önceden mutlaka tarotla uğraşmanız gerekmekte. Tarotta belli bir yol aldıysanız bu kitap tam size göre. Hajo Banzhaf’ın şaheser niteliğindeki bu kitabında büyük arkana kartlarının, tarotun ana kahramanı olan jokerden başlayarak anlamları, semboller ve mitolojik unsurlar üzerinden tek tek açıklanmış. Okuyunuz, okutunuz efendim.


Tarota başlama sebebim işte bu kartlar. Bir gün yolum düşünce bir kitapçıya merak edip almıştım bu seti. İçinde hem bir tarot destesi hem de kartların anlamlarını açıklayan bir cep kitabı var. Tarota yeni başlayanlar için tavsiye edilebilir. Fakat bu kitap ve kartlar tarotun ileriki aşamalarında kullanılmamalıdır. Bunun iki sebebi var. Birincisi kartların bazılarının klasik tarota göre yanlış resmedilmesi söz konusu. İkincisi cep kitapçığının içindeki bilgiler sadece kartların anlamlarıyla ilgili özet ve yüzeysel bilgileri içermekte. İlk etapta bu kitapla başlayıp kartları yüzeysel olarak tanıyabilir, ilerleyen aşamalarda diğer kaynaklara yönelebilirsiniz.

                        

Kitabı sevdim ama çeviri konusunda eksikler olduğunu düşündüğüm bir kitap. Kitapta tarot destelerinden Rider-Waite ve Robin Wood destelerinin her ikisinin de sembolleri üzerinden tarot kartları anlatılmış. Tarot ile ilgili önemli ipuçları bulabileceğiniz bir kitap. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder